www.caldesdemalavella.cat | Lletres que alimenten
194
post-template-default,single,single-post,postid-194,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lletres que alimenten

El festival El gust de la paraula marida literatura i gastronomia a Caldes de Malavellanull

Us imagineu un menú que casi poesia, contes, narracions orals i els millors productes de temporada, preparats per les millors mans, i tot en un cap de setmana? Del 23 al 25 de novembre Caldes de Malavella celebra El Gust de la Paraula, un original projecte que uneix gastronomia i literatura a través d’activitats per a tots els gustos i edats. La programació, cuinada per la Regidoria de Turisme i Cultura de la vila i la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia, és un menú ple de propostes, com aquestes 14: 

1. Sessió de contacontes per als més petits L’ou de l’eriçó i altres històries de castanyes. A càrrec de l’actor David Planas.

2. Em van fer menjar un llibre, un club de lectura sobre Joan Brossa, a càrrec de Glòria Bordons, màxima especialista en l’obra del poeta. I després, sopar de germanor al voltant de la pizza com a poema visual.

3. Un taller d’elaboració de llaminadures saludables fetes pels més petits i per als més petits, i si en queden, també per als grans que els acompanyin.

4. Rebosteria i idiomes per a infants? És possible en aquest taller de decoració de magdalenes pensat per practicar l’anglès de la manera més dolça.

5. La pallassa, narradora, titellaire i actriu Mireia Peña, de la companyia La senyoreta, portarà la història La vaca que va pondre un ou a la biblioteca municipal i farà les delícies dels més petits.

6. Vermut de tardor amb narració d’una selecció de contes de Mercè Rodoreda, un espectacle proper i càlid a càrrec de Teresa Puig, que aproparà la ironia, la tendresa i els dubtes de l’autora als assistents.
 
7. Perquè menjar i beure trascendeixen el pur fet d’alimentar-nos, l’escriptora Empar Moliner farà tertúlia al voltant de la importància que tenen en la seva obra.

8. El crític gastronòmicJaume Fàbrega presentarà el seu darrer llibre La cuina antiga: ibers, grecs i romans.

9. Un concurs popular de cuina amb només una condició: que les receptes incloguin castanya. I al voltant d’aquest ingredient, una xerrada sobre aquest deliciós fruit a càrrec de la divulgadora gastronòmica Fina Comas. I al final, degustació, esclar.

10. Una cita amb les postres i la rumba en una sessió de degustació de bracets de gitano al ritme de la rumba catalana de Carabruta.

11. Caldes de Malavella és el centre de diverses llegendes. Per conèixer-les totes, El gust de la paraula proposa una visita guiada per la vila que acabarà al Balneari Vichy Catalan amb degustació final.

12. Un plat de vedella amb salsafins és el protagonista del curtmetratge En venda, dirigit per Mateu Ciurana, que s’estrenarà especialment per al festival.

13. Si no heu vist Ratatouille, o la voleu tornar a veure, no dubteu en assistir al passi que es farà d’aquesta deliciosa pel·lícula animada. 

14. Un taller per aprendre a fer receptes amb pasta de full, una manera deliciosa de coronar un bon àpat.

El gust de la paraula

Els dies 23, 24 i 25 de novembre de 2018 a diversos espais de Caldes de Malavella.

El festival proposa un ampli ventall d’activitats que giren entorn de la literatura i la gastronomia.

10.11.2018. Catorze.cat

No Comments

Post A Comment