www.caldesdemalavella.cat | Dies de gastronomia i literatura a Caldes
192
post-template-default,single,single-post,postid-192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Dies de gastronomia i literatura a Caldes

El festival El Gust de la Paraula ofereix una quinzena d’actes fins diumenge

Aquesta edició introdueix nous espais, obrint-se als establiments privats null

L’últim cap de setmana de novembre arriba a Caldes de Malavella un original projecte d’hibridació turístico-cultural, organitzat per l’oficina de turisme i la biblioteca, que omple la vila d’activitats per a tots els gustos i edats. Es tracta del festival El Gust de la Paraula, que va néixer el 2012 unint dues celebracions, el 20è aniversari de la biblioteca municipal Francesc Ferrer i Guàrdia i el de la inauguració de la nova seu de l’oficina de turisme. “Vam pensar que era bo combinar els dos actes, optimitzant recursos, i així oferir en un mateix cap de setmana un seguit d’activitats que combinessin gastronomia i literatura. D’aquesta manera donàvem cabuda al foment de la lectura i la promoció dels productes caldencs i l’oferta dels nostres restaurants”, expliquen fonts de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Caldes, que amb el pas dels anys continua amb aquesta idea inicial del projecte: “Ens agrada i creiem que és molt enriquidora la combinació d’aquestes dues àrees que aporten riquesa i benestar al municipi; des del creixement personal amb la lectura fins al benestar de ser servits en una taula ben parada amb productes de proximitat.”

La programació d’enguany, emmarcada dins les activitats del Som Cultura del Patronat de Turisme de Girona, ofereix una quinzena de propostes, amb un menú per a tots els públics, format, des de la vessant literària, per xerrades sobre Brossa, un espectacle de narració oral sobre Mercè Rodoreda, presentacions de llibres amb Empar Moliner i Jaume Fàbregas, un espectacle de rimes gastronòmiques amb acompanyament musical amb Lali Feliu i un concert de rumba catalana amb el grup Cara Bruta. Des de la vessant gastronòmica es podrà gaudir d’un vermut amb aperitiu de castanyes, tertúlia cafè amb degustació de l’emblemàtica tortada d’ametlla de Caldes, un concurs de cuina amb l’acompanyament de Fina Comas del premiat blog Cuina Cinc, i degustacions de formatges, fruita seca, dolços i vins. A més, per als més petits, hi haurà tallers i sessions de contes de tardor i, per al públic juvenil, un taller de pasta de full i una sèrie de gravacions de videoreceptes. I pels àpats, res millor que els menús literaris que alguns restaurants han preparat amb les Jornades Gastronòmiques de Tardor.

Com a novetat, enguany la majoria d’actes del festival s’ofereixen fora de les dependències municipals. Així, el festival 2018 vol fer més promoció dels establiments del sector privat, com ara la llibreria Tau, el Bar Jòker o els balnearis Prats i Vichy (www.caldesdemalavella.cat)

23.11.2018. J.Peña . El Punt Avui.

No Comments

Post A Comment